Kotaravintola

Viihtyisässä 60-paikkaisessa kotaravintolassamme järjestät mieleenpainuvat synttärit, pikkujoulut, pienet häät ja muut pidot tai nautit ystäväporukalla yksityistä illallista suloisesti lämmittävän avotulen äärellä. Kota tarjoaa myös erinomaiset puitteet pienelle kokoukselle nettiyhteyksineen, videotykkeineen ja valkokankaineen, ja jää taatusti kokouskävijöiden mieleen kauniine somisteineen ja mielenkiintoisine yksityiskohtineen.

Tilausravintolassamme tarjoamme mm. itsepoimittuja sieniä, lähimetsän marjoja, paikallista kalaa ja tietenkin laadukasta poronlihaa omalta tilaltamme. Ruokalistaltamme löytyy mm. kodan avotulella loimutettu lohi, poronvasanmaksa, muurikalla paistettu poronfilee lakritsisella punaviinikastikkeella sekä emännän valkosuklainen hillapannacotta. Illanvieton kruunaamiseksi voit tilata teemaan liittyvää viihdykettä kuten mieleenpainuvia Lapin tarinoita ja emännän joikuesityksen, Luoston tietäjän tulishown, paikallista ständappia tai erilaisia visailuja pilke silmäkulmassa.

Toteutamme erilaisia tilaisuuksia ja kotaruokailuja tilauksesta ympäri vuoden. Seurueen minimikoko on 6 henkilöä. Privat-ryhmien osalta veloitamme kotavuokraa 50€/tilaisuus. Lapset 3-12v. maksavat 50% listahinnoista. 0 – 3 v. lapset ruokailevat meillä ilmaiseksi.

Kotaravintolan MENU

LOUNASKEITOT 

Perinteinen poronlihakeitto 
11,00 €

Kermainen lohikeitto 
11,00 €

Lämmittävä kasvissosekeitto 
11,00 €

Juustoinen Lapin äijän keitto 
13,00 €

Lounasruokailijoille vihersalaatti lisämaksusta 2€/hlö. 

ALKURUUAT

Kahden kalan kermainen keitto 
8,00 €

Inkiväärinen kasvissosekeitto 
7,00 €

Savuporo-leipäjuustosalaatti, yrttivinaigrette
10,00 €

Avotulella loimutettua lohta, vihersalaattia, yrttistä punasipulismetanaa
10,00 €

Korvasieni-savuporokeitto 
9,00 €  

PÄÄRUUAT

Poronkäristys, pottumuusi, sokeroitua puolukkaa ja maustekurkkua
23,00 €

Poron ulkofilee, Hasselbackan perunat ja hunajaiset rakuunajuurekset, lakritsinen punaviinikastike 
29,00 €

Poropyörykät jaloviinakermakastikkeessa, pottumuusia, maustekurkkua
20,00 €

Tulinen porowokki, sieniä ja suikaloituja kasviksia, Basmatiriisiä 
23,00 €

Avotulella loimutettua lohta, juurespyree, kauden kasviksia ja yrttistä punasipulismetanaa
25,00 €

Emännän kasvispihvit, perunamuusi, kauden kasviksia ja yrttinen kermaviilikastike 
20,00 €  

JÄLKIRUUAT
(sis. kahvia ja teetä)


Kummitätin maankuulu kampanisu
5,00 €

Mustikkapiirakkaa ja vaniljavaahtoa
7,00 €

Emännän valkosuklainen hillapannacotta 
9,00 €

Marja-juustokakku lasissa 
9,00 €

Kinuskikermassa haudutettua leipäjuustoa ja hilloja 
8,00 €

Suklaavaahtoa Oreo-kekseillä ja villivatuilla  
9,00 €

Muurikkalätyt, lakkahilloa ja vaniljakermaa
7,00 €

KOTAKESTIT – BUFFETMENU (min. 15 ruokailijaa) 
58,00 €

Vihreä salaatti, talon emännän metsäsienisalaatti,  poronvasanmaksaa, poron paahtopaistia, loimulohta, savulohimoussea, porosalamia, talon emännän perunasalaattia ja hunajaisia rakuunajuureksia, maustekurkkua ja puolukkasurvosta, kahdenlaista leipää, mustikkapiirakkaa, marjakastiketta ja vaniljavaahtoa. Nokipannukahvia ja haudutettua teetä.   

Aterioilla tarjotaan myös kahdenlaista leipää ja levitettä. Ruokajuomana tarjoamme vettä ja marjamehua. Ravintolasta voi ostaa myös muita virvokkeita.  

KOTAILTA POROTILALLA

Kotaillan aikana vierailijat eivät ainoastaan pääse nauttimaan herkullista illallista viihtyisässä kodassa, mutta myös tutustumaan tilan sarvipäihin sekä porotilallisen elämään porojen ruokinnan ja valokuvaamisen lomassa. Illallisen aikana tilan emäntä kertoo paikallisesta elämästä, poronhoidosta ja saamelaiskulttuurista sekä esittää herkistäviä joikuja poronnahkarummulla rytmitettynä. Illan menu:

Metsämarjainen tervetulojuoma
Vihersalaattia nokkosvinaigretella, loimulohta yrttisellä jugurttikastikkeella, perunarieskaa
Poronulkofileepihvit lakritsi-punaviinikastikkeella, rakuunaiset muurikkajuurekset, Hasselackan perunaa
Hillajuustokakkua ja nokipannukahvia

Hinta: 50€/lapset, 80€/aikuiset

Kesto: n. 2 tuntia

Saatavuus: Vain ryhmille. Minimiosallistujamäärä 5 hlöä.


Kotakokkikoulu

Kotakokkikoulun aikana valmistetaan kolmen ruokalajin illallinen puhtaista, paikallisista raaka-aineista porotilan emännän opissa. Alkuruuaksi valmistetaan kermaista korvasienikeittoa, pääruuaksi juureksia, pottuvoita ja poron ulkofileetä lakritsi-punaviinikastikkeella, ja jälkiruuaksi paistellaan lättyjä pienillä muurikkapannuilla. Lätyt tarjotaan vaniljajäätelön ja hillojen kera. Ennen ruokailua pöydät katetaan yhdessä teeman mukaisesti, kotaan sytytetään kaunis kynttilämeri ja taustalle laitetaan soimaan rauhoittavaa musiikkia. Illallisen nauttimisen lomassa porotilan emäntä joikaa ja kumisuttaa isoa poronnahkarumpuaan sekä jakaa elämänmakuisia tarinoita paikallisesta elämänstä. Illan aikana on myös mahdollisuus tutustua poroihin ja osallistua niiden ruokintaan yhdessä tilan emännän kanssa.

Kesto: n. 3 tuntia

Saatavuus: Vain ryhmille. Minimiosallistujamäärä 5 hlöä, maksimiosallistujamäärä 20 hlöä.

Hinta: Alkaen 90€/hlö.


Poronlihan suoramyynti

Myymme porotilalla puhdasta, laadukasta poronlihaa valmiiksi leikattuna, pakattuna ja kaikilla lain vaatimilla merkinnöillä varustettuna. Oman porokarjamme liha on käsitelty ja leikattu Kemijärven teurastamolla, jossa tilan isäntä on toiminut teurastusaikaan useana vuonna myös teurasesimiehenä. Tuotevalikoimaamme kuuluvat mm. poronkäristys, ulko- ja sisäfileet, poronpaisti, potkakiekot, keittoliha, poron kuivaliha, maksa, purkkiliha, porosalami ja kylmäsavutuotteet. Lihan lisäksi tilalta voi ostaa höysteeksi erilaisia hilloja ja hyytelöitä.

Mikäli et pysty tulemaan lihaostoksille suoramyyntipisteeseemme, toimitamme lihatilauksen tarvittaessa lomamökillesi Pyhä-Luoston alueella. Syksyllä ja syystalvella toimitamme lihajalosteita kylmäkuljetuksella vaikka kotiovellesi ihan eteläisintä Suomea myöten. Kaupan päälle saat meiltä arvokkaita vinkkejä kotikokkaukseen sekä Paliskuntain yhdistyksen julkaiseman poronruokaresepti-kirjasen.