Porotilan kesä

Lämmin kiitos kaikille kesällä ja syksyllä meillä vieraillelle asiakkaille! Olemme sulkeneet kiintein aukioloajoin palvelleen kesäkahvilan syyskuun lopussa. Kesä oli vilkas ja kaikinpuolin onnistunut, joten ensi kesänä jatkamme samalla, hyväksi koetulla kesäkahvila-omatoimimobiilikierros-sabluunalla. Suunnitelmissa on myös vähän jotakin uutta.

Nyt suuntaamme katseemme tulevaan talvikauteen, huolehdimme kesälaitumilta kotiin palaavista ajohärjistä ja kokoamme porot syyserotuksia, eli teurastusta varten. Meillä voi vierailla ympäri vuoden, mutta ohjelmia järjestämme porotöiden aikaan vain etukäteen sovittaessa, ja siten, että niiden toteuttaminen ei osu päällekkäin poronhoitotöiden kanssa.

POROTILAN KESÄKAHVILA

Jaakkolan porotilan historian havinaa huokuvassa kesäkahvilassa voi poiketa nauttimassa jäätelöä, virvokkeita tai esimerkiksi muurikkalättyjä suolaisin ja makein täyttein. Lisäksi kahvilasta voi löytää uniikkeja matkamuistoja ja paikallisia käsitöitä. Jos valikoimasta ei löydy sopivaa matkamuistoa, sellaisen voi valmistaa pientä maksua vastaan kahvin lomassa itse.

Kahvila on auki 1.7. – 30.9.2020 tiistaista lauantaihin klo: 10:00 – 15:00.

POROTILAN ELÄMYKSELLINEN MOBIILIKIERROS JA IHANAT ELÄINASUKKAAT

Tutustu porotilan värikkääseen historiaan, poron sielunelämään sekä porotilan eläinasukkaisiin elämyksellisellä mobiilikierroksella! Kierros aloitetaan vanhaan talliin rakennetusta näyttelystä, joka esittelee tilan vaiherikasta historiaa nykytekniikkaa hyödyntäen. Pihamaalla puolestaan pääsee tutustumaan poroihin ja poronhoitoon. Heinäseipäistä rakennetun, kauniin aitauksen liepeillä voi ihastella poronvasoja sekä kesänsä tilalla viettäviä lampaita. Katseluun tarvittava, ilmainen sovellus ladataan silmän käänteessä kahvilan tiskillä, joten kierrokselle tarvitsee vain oman puhelimen nettiyhteyksineen.

Mobiilikierrokselle, tallinäyttelyyn sekä tilan eläimiin voi tutustua kesäkahvilan aukioloaikojen puitteissa. Hinta: 5€/lapset, 7€/aikuiset. Alle 3.v lapset ilmaiseksi.