Café Uksakka

Café Uksakka on meidän perheen kuopus, joulukuussa 2020 avattu kotoisa lounaskahvila Luoston keskustassa. K-kaupan naapurissa, Ahvenlammen parkkipaikkaa vastapäätä sijaitseva Uksakka tarjoaa maittavaa lounasta ja juurevia pororuokia oman porokarjan lihasta. Päivittäin vaihtuva lounas runsaine salaattipöytineen ja talon perunarieskoineen on tarjolla maanantaista lauantaihin klo: 11.00 – 14.00.

Uksakan parilalla paistuu maukkaat burgerit, porokebab ja lämpimät leivät. Listalla on myös salaatteja ja alueen parhaimmaksi ylistettyä poronkäristystä. Uksakan kahvilavitriinistä löytyy itseleivottujen herkkujen lisäksi paikallisen lähileipomon tuotteita, jotka nitistävät taatusti herkkusuitten makeannälän tai suolapalan himon. Valikoimaamme kuuluu myös erikoiskahvit ja suklaan ystävien rakastama kaakao. Uksakan pienessä, hämyisässä olohuoneessa voi hiihtopäivän jälkeen pistäytyä vaikkapa lukemaan päivän lehden samalla kun nauttii kuplivaa tai kuumaa kaarnikkamehua – sievästi terästettynä tai ilman. Meillä on A-oikeudet. Uksakan pienestä puodista voi ostaa paikallisia käsitöitä, taidetta, luonnontuotteita sekä porotilamme lihaa ja erilaisia poronlihajalosteita.

Uksakka Mökki Deli-ruokapalvelu on suunniteltu helpottamaan lomakokin keittiövuoroja. Uksakan Mökki Deli valmistaa maistuvia aterioita paikan päältä noudettavaksi ja toimittaa herkkupaketteja mökin ovelle Pyhä-Luoston alueella. Mökki Deli-nettikaupasta löytyy aterioitten lisäksi mm. maukkaita kastikkeita, kakkuja ja muita leivonnaisia.

Uksakka tekee myös catering-palveluita sekä Luoston, että kirkonkylän alueella tilaajan toiveita kuunnellen. Olipa mielessä sitten illanistujaiset, merkkipäivät tai muu erityistilaisuus, otathan yhteyttä hyvissä ajoin, niin ehdimme suunnitella juuri sopivat tarjoiltavat sinun erityispäivällesi.